nederlands   english

Nieuws

Te moeilijk

speechless song, being many, seeming one, van de Vlaamse componist Luc Brewaeys, is geschreven in opdracht van het Koningin Elisabeth Concours als verplicht werk voor de 2011 halve finale.

   Het werk werd hier echter niet voor gebruikt: de jury vond het werk uiteindelijk te moeilijk (waarschijnlijk vanwege het gebruik van kwarttonen) en achtte het onmogelijk dat de kandidaten dit werk  zouden kunnen instuderen in de twee maanden die zij hiervoor kregen.

   De eerste uitvoering van speechless song vond derhalve niet plaats in het Koningin Elisabeth Concours, maar tijdens het slotconcert van het Ars Musica Festival in Bozar te Brussel, door sopraan Laura Delcampe die het werk in drie weken heeft ingestudeerd. Het stuk werd daar met groot enthousiasme ontvangen.

    Aan mij nu de eer om de tweede uitvoering te doen en daarmee ook de Nederlandse premiere!

speechless song, being many, seeming one  (voor stem en 2 crotales) is gecomponeerd met spectrale harmonieen als basis, vandaar ook het gebruik van kwarttonen. De tekst ( sonnet VIII van Shakespeare: Music to hear) is met veel aandacht voor betekenis en verstaanbaarheid getoonzet. Het resultaat is een prachtig solowerk; kleurrijk, uitdagend, humorvol, lyrisch en expressief. Een van mijn favoriete stukken! 

Verder voeren we met VocaalLAB vijf  nieuwe werken uit van Daan Janssens, Roderik de Man, Anna Korsun, Renske Vrolijk (compleet met fonograaf), en RaphaĆ«l Cendo( die een sinister gedicht van Edgar Allen Poe heeft gebruikt om een klassiek antwoord op grunting te vinden...).

 Het belooft absoluut spectaculair te worden!



10 september 2011:  15.30 uur in de Nicolaikerk te Utrecht (Open Monumentendag)

10 september 2011:   20.15 uur, Nicolaikerk te Utrecht (Gaudeamus Muziekweek)

17 september 2011:   20.15 uur Orgelpark te Amsterdam.



Datum: 15-9-2011 - 14:13u | Auteur: EG

Terug