nederlands   english

Nieuws

Het Reisalbum van Vera Stravinksy

   Deze zomer vindt de zesde editie van het Hortus Festival plaats in de  Botanische Tuinen van Utrecht, Leiden, Putten, Haren, en in Huize Frankendael te Amsterdam.
   Dit jaar volgt het Hortus Festival een reis van Vera Stravinsky door het woelige Europa van 1917-1920. Ze verbleef in Tblisi, Bakoe, Yalta en uiteindelijk in Parijs, waar ze haar grote liefde Igor Stravinsky ontmoette. Tijdens deze reis ontmoette Vera bekende componisten, schilders en dichters, die allen een aandenken achterlieten in haar reisalbum: Vera‛s Salon Album. Haar reis door een bijna verloren culturele topografie  is een prachtig tijdsdocument van de Zilveren Tijd in Rusland en Transcaucasië.
   Van 28 juli tot en met 1 augustus zullen Maarten van Veen (pianist en artistiek leider van het festival), Eva Stegeman (viool en altviool), Anne Magda de Geus (cello), Michael Hesselink (klarinet) en ik kamermuziek uitvoeren van Khatjsatoerian, Tsjerepnin, Rachmaninoff, Demirel, Gurdjeff/ de Hartmann en Gadunia. Alle concerten worden  gegeven op authentieke instrumenten. Voor de overige programma‛s van het festival en andere informatie verwijs ik u graag naar www.hortusfestival.nl

                             
           Hopelijk tot ziens bij één van de concerten!



Datum: 28-7-2009 - 00:23u | Auteur: EG

Terug